W miniony piątek już po raz trzeci Konińskie Diany zorganizowały warsztaty kulinarne z dziczyzną w roli głównej. Tradycyjnie gościny udzielił Zespół Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Kościelcu. Młodzież szkolna z klas o profilu gastronomicznym wraz z opiekunami i Panie z Koła Gospodyń Gminy Koło oraz Diany przygotowali pyszne dania tym razem z daniela. Swoim doświadczeniem dzielił się Przemek Błaszczyk, ps. „Czuj dym”, współpracujący z Ogólnopolska Ambasadą Dziczyzny i zajazdem „Lizawka” w Poznaniu. Podczas degustacji znakomicie smakowały m.in. zupa gulaszowa z soczewicą, polędwiczki, pieczony udziec oraz sushi z daniela. Na szwedzkim stole królowały wędliny z dziczyzny i wędzone sery wykonane przez Mistrza. Wszystko popijano sokiem pigwowym z domieszką imbiru i rokitnika.
Udostępnij
Twitter
WhatsApp