W sobotę 20 kwietnia br. odbyła się  IV edycja warsztatów z dziczyzną w roli głównej. Tym razem w ZS CKR w Powierciu, gdzie młodzież z kierunku technikum żywienia wraz  z Kołem Gospodyń Wiejskich w Powierciu, Dzierawach, Borkach oraz Konińskimi Dianami przygotowały smakowite potrawy. Do dyspozycji było mięso z cielaka jelenia oraz dzika. Przebiegiem poczynań kulinarnych kierowali: Przemysław Błaszczyk „Czuj Dym” oraz Mariusz Kozak. Podczas prac kulinarnych kucharze mieli czas na przekazanie sporej garści wiedzy o walorach mięsa ze zwierząt dziko żyjących. Nie zabrakło tematów łowieckich oraz okazjonalnych sygnałów.

Udostępnij
Twitter
WhatsApp

Aplikacja mobilna

Nasza aplikacja to doskonały towarzysz każdego miłośnika łowiectwa, który pragnie pozostać na bieżąco z najnowszymi treściami związanych stron.

Bądź na bieżąco z newsami 📱