W miniony piątek Konińskie Diany zorganizowały warsztaty kulinarne z dziczyzną w roli głównej. Była to już piąta edycja tego przedsięwzięcia. Tradycyjnie gościny udzielił Zespół Szkół Rolniczych w Kościelcu. Młodzież szkolna z klas o profilu gastronomicznym wraz z opiekunami i Panie z Koła Gospodyń                  w Gozdowie oraz Diany przygotowali pyszne dania – tym razem z daniela. Swoim doświadczeniem dzielił się Kolega Tomasz Michalski – Członek Komisji Promocji Naczelnej Rady Łowieckiej. Pod okiem Mistrza wykonano gulasz, różne gatunki kiełbas, pasztety i kaszankę. Znakomicie komponowały się także placki ziemniaczane wykonane przez Kol. Lidię Niedośmiałek – Kęskę. Podczas degustacji walory smakowe oceniali m.in.: Dyrektor ZSzRCKU – Wiesław Kujawa, Członek NRŁ Kol. Paweł Dzikowski, Łowczy Okręgowy – Kol. Bernard Rux i Zastępca Nadleśniczego w Kole – Łukasz Brzeziński. Oprawę muzyczną zapewnili Koledzy Andrzej Kapuściński i Mariusz Czechowski z Zespołu Sygnalistów „Ogar”.

 

Udostępnij
Twitter
WhatsApp

Aplikacja mobilna

Nasza aplikacja to doskonały towarzysz każdego miłośnika łowiectwa, który pragnie pozostać na bieżąco z najnowszymi treściami związanych stron.

Bądź na bieżąco z newsami 📱